ZUPA OGÓRKOWA

ZUPA OGÓRKOWA

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • CEBULA 50 G
  • SERDUSZKA DROBIOWE 200 G
  • MASŁO 100 G
  • STARTE OGÓRKI KISZONE LUB PRZECIER 350 G
  • ŚMIETANA 30 % 150 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK
  • WODA OKOŁO 1,5 LITRA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotować bulion z włoszczyzny i serduszek drobiowych.

2. Cebulę pokroić w kostkę, ogórki kiszone zetrzeć i podsmażyć na maśle.

3. Dodać składniki do bulionu i zabielić śmietaną 30 %. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem i koperkiem.


LICZBA PORCJI: 8

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 197 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 5.08; T: 18.3; W: 3.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *