SKŁADNIKI
- WŁOSZCZYZNA 100 G
- SKRZYDEŁKA Z KURCZAKA 360 G
- MASŁO 50 G
- CUKINIA 600 G
- BROKUŁY 450 G
- GROSZEK KONSERWOWY PUDLISZKI 230 G
- KWAŚNA ŚMIETANA 30 % PRESIDENT 150 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK
- WODA OKOŁO 1,5 L
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Przygotować bulion z mięsa i włoszczyzny.
- Cukinię umyć, pokroić w półksiężyce i podsmażyć na maśle.
- Dodać do bulionu wraz z brokułami i gotować do miękkości.
- Dodać bazylię, czosnek, groszek z puszki pudliszki, przyprawić solą i pieprzem, a następnie zmiksować zupę na gładki krem.
- Podawać z kleksem śmietany 30 %.
LICZBA PORCJI: 6
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 312 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 16.3; T: 22.8; W: 11.2