ZUPA KREM Z CUKINII

ZUPA KREM Z CUKINII

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • SERDUSZKA DROBIOWE 200 G
  • MASŁO 100 G
  • CUKINIA 1500 G
  • ŚMIETANA 30 % 200 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK
  • WODA OKOŁO 1,5 LITRA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotować bulion z włoszczyzny i serduszek drobiowych.

2. Cukinię umyć, wydrążyć gniazda nasienne za pomocą łyżeczki, pokroić w półksiężyce i podsmażyć na maśle

3. Miękkie serduszka wyjąć, a do bulionu dodać podsmażoną cukinie do bulionu warzywnego i gotować do miękkości.

4. Zmiksować zupę na gładki krem, wrzucić ponownie serduszka i zabielić śmietaną 30 %. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem.
LICZBA PORCJI: 8

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 247 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 7.71; T: 20.8; W: 9.43

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *