ZUPA KREM Z BROKUŁA

ZUPA KREM Z BROKUŁA

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • SERDUSZKA DROBIOWE 200 G
  • MASŁO 100 G
  • BROKUŁ 900 G
  • ŚMIETANKA 30 % 200 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK
  • WODA OKOŁO 1,5 LITRA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować bulion z włoszczyzny i serduszek drobiowych.
  2. Miękkie serduszka wyjąć, a do bulionu dodać brokuła i gotować do miękkości.
  3. Zmiksować zupę na gładki krem, wrzucić ponownie serduszka i zabielić śmietaną 30 %.
  4. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem.

LICZBA PORCJI: 8

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 247 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 8.14; T: 20.7; W: 9.83

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments