SKŁADNIKI
- WŁOSZCZYZNA 200 G
- SERDUSZKA DROBIOWE 200 G
- MASŁO 100 G
- PASSATA POMIDOROWA 750 G
- POMIDOR W PUSZCE LUB ŚWIEŻE SPARZONE 240 G
- KONCENTRAT POMIDOROWY 50 G
- ŚMIETANA 30 % DO DEKORACJI 80 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, OREGANO, BAZYLIA, KOPEREK, ERYTRTOL DO ZŁAMANIA KWAŚNEGO SMAKU
- WODA OKOŁO 1 LITRA W ZALEŻNOŚCI OD KONSYSTENCJI KREMU
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przygotować bulion z włoszczyzny i serduszek drobiowych.
2. Dodać passatę pomidorową, pomidory w puszce lub świeże sparzone i koncentrat pomidorowy.
3. Miękkie serduszka wyjąć, a następnie zmiksować zupę na gładki krem, wrzucić ponownie serduszka 4. Przyprawić do smaku, podawać z kleksem ze śmietany.
LICZBA PORCJI: 8
CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 194 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.36; T: 15.5; W: 7.53