ZUPA KREM POMIDOROWY

ZUPA KREM POMIDOROWY

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • SERDUSZKA DROBIOWE 200 G
  • MASŁO 100 G
  • PASSATA POMIDOROWA 750 G
  • POMIDOR W PUSZCE LUB ŚWIEŻE SPARZONE 240 G
  • KONCENTRAT POMIDOROWY 50 G
  • ŚMIETANA 30 % DO DEKORACJI 80 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, OREGANO, BAZYLIA, KOPEREK, ERYTRTOL DO ZŁAMANIA KWAŚNEGO SMAKU
  • WODA OKOŁO 1 LITRA W ZALEŻNOŚCI OD KONSYSTENCJI KREMU

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Przygotować bulion z włoszczyzny i serduszek drobiowych.

2. Dodać passatę pomidorową, pomidory w puszce lub świeże sparzone i koncentrat pomidorowy.

3. Miękkie serduszka wyjąć, a następnie zmiksować zupę na gładki krem, wrzucić ponownie serduszka 4. Przyprawić do smaku, podawać z kleksem ze śmietany.


LICZBA PORCJI: 8

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 194 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.36; T: 15.5; W: 7.53

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *