ZUPA CHRZANOWA

ZUPA CHRZANOWA

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 200 G
  • CEBULA 50 G
  • PORCJA ROSOŁOWA 200 G
  • MASŁO 30 G
  • JAJKO 10 SZT.
  • CHRZAN ZE SŁOICZKA 60 G
  • ŚMIETANA PRESIDENT 30 % 150 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, SZCZYPIOREK, MAJERANEK
  • BOCZEK WĘDZONY W PLASTRACH 100 G
  • WODA OKOŁO 1,5 LITRA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować bulion z włoszczyzny i porcji rosołowych.
  2. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na maśle.
  3. Dodać cebulę i chrzan do bulionu, pogotować 15 minut i zabielić śmietaną 30 %. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czosnkiem, majerankiem.
  4. Boczek podsmażyć, wystudzić i pokroić w kosteczkę. Szczypiorek posiekać.
  5. Jajka ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki i wyłożyć na talerz. Zalać zupą, posypać chipsami z boczku oraz świeżo skrojonym szczypiorkiem.


LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 480 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 26.8; T: 37.8; W: 7.9

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments