ZUPA BOLOŃSKA Z FASOLKĄ

ZUPA BOLOŃSKA Z FASOLKĄ

SKŁADNIKI

  • MIĘSO MIELONE 400 G
  • SMALEC GĘSI 50 G
  • POMIDORY KROJONE W PUSZCE 240 G (SZTUKA)
  • PASSATA POMIDOROWA 500 ML
  • CEBULA 100 G
  • ZIELONA FASOLKA SZPARAGOWA 300 G
  • SER CHEDDAR 120 G (DO DEKORACJI)
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, ERYTRYTOL, CZOSNEK, OREGANO, BAZYLIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Fasolkę pokroić w 1 cm kawałki
  2. Na patelni podgrzać smalec gęsi, dodać pokrojoną cebulkę a następnie mięso mielone, oprószyć solą i pieprzem, smażyć mieszając 10 minut.  Następnie całość wodą podlać wodą (około 1,5 litra).
  3. Dodać fasolkę, pomidory z puszki i passatę pomidorową, czosnek, oregano, bazylię. Wymieszać i gotować do miękkości składników.
  4. Przyprawić solą, pieprzem, erytrytolem, czosnkiem, oregano i bazylią. \
  5. Podawać ze startym serem cheddar.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 327 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 19.0 g; T: 21. g; W: 13.7 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments