SKŁADNIKI
- MIĘSO MIELONE 400 G
- SMALEC GĘSI 50 G
- POMIDORY KROJONE W PUSZCE 240 G (SZTUKA)
- PASSATA POMIDOROWA 500 ML
- CEBULA 100 G
- ZIELONA FASOLKA SZPARAGOWA 300 G
- SER CHEDDAR 120 G (DO DEKORACJI)
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, ERYTRYTOL, CZOSNEK, OREGANO, BAZYLIA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Fasolkę pokroić w 1 cm kawałki
- Na patelni podgrzać smalec gęsi, dodać pokrojoną cebulkę a następnie mięso mielone, oprószyć solą i pieprzem, smażyć mieszając 10 minut. Następnie całość wodą podlać wodą (około 1,5 litra).
- Dodać fasolkę, pomidory z puszki i passatę pomidorową, czosnek, oregano, bazylię. Wymieszać i gotować do miękkości składników.
- Przyprawić solą, pieprzem, erytrytolem, czosnkiem, oregano i bazylią. \
- Podawać ze startym serem cheddar.
LICZBA PORCJI: 6
CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 327 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 19.0 g; T: 21. g; W: 13.7 g