ZAPIEKANY SCHAB PO KOWALSKU

ZAPIEKANY SCHAB PO KOWALSKU

SKŁADNIKI

  • SCHAB 350 G
  • MIGDAŁY 50 G
  • JAJKO 60 G
  • PAPRYKA CZERWONA 200 G
  • SER MOZZARELLA ŻÓŁTA 100 G
  • OLEJ KOKOSOWY 10 g
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Ze schabu przygotować dwa kotlety, rozbić tłuczkiem, przyprawić solą i pieprzem.
  2. Migdały zmielić, paprykę pokroić w drobną kosteczkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach, a jajko rozkłócić w głębokim talerzu.
  3. Kotlety schabowe maczać w jajku, następnie w panierce z mielonych migdałów i podsmażyć na wolnym ogniu.  Paprykę również podsmażyć (jeśli jest miejsce na tej samej patelni.
  4. Mięso przełożyć na blaszkę do pieczenia, ułożyć na górze paprykę i wszystko posypać serem.
  5. Zapiec przez 10 minut do stopienia sera w temperaturze 180 C (najlepiej funkcja „grzanie od góry”).
  6. Podawać z ulubionymi warzywami.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 735 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 58.7 g; T: 49.8 g; W: 10.9 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *