ZAPIEKANKA Z ŁOSOSIEM, BRUKSELKĄ I PARMEZANEM

ZAPIEKANKA Z ŁOSOSIEM, BRUKSELKĄ I PARMEZANEM

SKŁADNIKI

  • BRUKSELKA 900 G
  • FILET Z ŁOSOSIA 600 G
  • ŚMIETANKA 36 % 250 G
  • CEBULA 100 G
  • OLIWA 20 G
  • CZOSNEK 10 G
  • PARMEZAN TARTY 100 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek rozgnieść, brukselkę pokroić na połówki.
  2. Rybę przyprawić przyprawą do ryb i pokroić na podłużne paski.
  3. Cebule podsmażyć na oliwie, a gdy się zarumieni zalać śmietanką 36 % i zredukować nadmiar płynu.
  4. Następnie dodać brukselkę i połowę parmezanu, wymieszać wszystkie składniki.
  5. Do naczynia żaroodpornego wyłożyć połowę zawartości patelni, następnie pokrojonego łososia oraz resztę z patelni.
  6. Posypać całość resztą parmezanu i piec pod przykryciem 40 minut w temp 200 C. Pod koniec zdjąć przykrycie w celu zarumienienia.

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 784 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 51.4 g; T: 55.3 g; W: 24.9 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments