ZAPIEKANKA WARZYWNA Z KIEŁBASKĄ A’LA LECZO

ZAPIEKANKA WARZYWNA Z KIEŁBASKĄ A’LA LECZO

SKŁADNIKI

  • CUKINIA 1200 G
  • PAPRYTKA CZERWONA 230 G
  • FASOLKA SZPARAGOWA 200 G
  • CEBULA CZERWONA 100 G
  • KIEŁBASA DOBREJ JAKOŚCI 500 G
  • OLIWA 50 G
  • CZOSNEK 10 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Warzywa pokroić w grubą kostkę, kiełbasę w krążki.
  2. Przyprawić solą, pieprzem, wędzoną paprykę i czosnkiem.
  3. Wymieszać składniki i wyłożyć na blaszkę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia. Polać oliwą.
  4. Piec w temp 200 C przez 30-40 minut.

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 50 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 475 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 28.9 g; T: 33 g; W: 20 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments