WIŚNIOWA PIANKA

WIŚNIOWA PIANKA

SKŁADNIKI

  • SEREK MASCARPONE 500 G
  • ŚMIETANKA 36 % 500 ML
  • OPCJONALNIE ODŻYWKA BIAŁKOWA (U MNIE O SMAKU BIAŁEJ CZEKOLADY)
  • ERYTRYTOL PUDER – WEDŁUG UZNANIA
  • WIŚNIA 300 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Galaretki rozpuścić w małej ilości wody ok 150 ml i odstawić do schłodzenia.
  2. Przygotować masę: miksować śmietankę 36 % z serkiem mascarpone dodać erytrytol i opcjonalnie odżywkę białkową. Następnie dodać wiśnie (można wcześniej je zblendować) – pozostawić kilka do ozdoby góry.
  3. Masę połączyć z galaretką i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub do innego naczynia. Wyrównać górę i posypać resztą wiśni.
  4. Schłodzić w lodówce do zastygnięcia.

LICZBA PORCJI: 20

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 196 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 3.28; T: 19.1; W: 2.95

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments