WĘGIERSKIE LECZO

WĘGIERSKIE LECZO

SKŁADNIKI

  • PAPRYKA CZERWONA 230 G
  • PAPRYKA ŻÓŁTA 230 G
  • PAPRYKA ZIELONA 150 G
  • PIECZARKI 250 G
  • CUKINIA 600 G
  • CEBULA CZERWONA 100 G
  • POMIDORY W PUSZCE 240 G
  • KIEŁBASA FOBREJ JAKOŚCI 425 G
  • OLEJ KOKOSOWY 20 G
  • MASŁO 100 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Warzywa umyć i pokroić w dużą kostkę.
  2. Kiełbasę pokroić w plasterki i podsmażyć w rondelku.
  3. Dodać warzywa i wszystko razem dusić, Kiedy warzywa będą al dente dodać pomidory z puszki.
  4. Przyprawić sosem sojowy, majerankiem, liściem laurowy, zielem angielskim, papryką wędzoną.
  5. Na koniec dodać masło.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 363 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 17.0 g; T: 28.4 g; W: 13.3 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *