SKŁADNIKI
- MIX SAŁAT 60 G
- POMIDORKI KOKTAJLOWE 200 G
- JAJKO 300 G 6 SZT
- BOCZEK WĘDZONY – CIENKIE PLASTRY 200 G
- FETA 200 G
- SŁONECZNIK 30 G
- MAJONEZ 80 G
- ŚMIETANA PRESIDENT 30 % 50 G
- PRZYPRAWY: KOPER, CZOSNEK, PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Boczek podsmażyć, wystudzić i posiekać. Słonecznik podprażyć.
- Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, fetę pokroić w kostkę, a pomidorki przekroić na połówki.
- Przygotować sos: wymieszać majonez ze śmietaną, czosnkiem, koperkiem i pieprzem. Nie solić.
- Układać warstwowo: mix sałat, pomidorki koktajlowe, polać sosem, połowę chipsów z boczku, jajko, fetę, polać resztą sosu. Górę posypać słonecznikiem oraz resztą chipsów z boczku. Opcjonalnie prażoną cebulką.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 406 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 21.2 g; T: 33.3 g; W: 5 g