WARSTWOWA SAŁATKA Z CHIPSAMI Z BOCZKU

WARSTWOWA SAŁATKA Z CHIPSAMI Z BOCZKU

SKŁADNIKI

  • MIX SAŁAT 60 G
  • POMIDORKI KOKTAJLOWE 200 G
  • JAJKO 300 G 6 SZT
  • BOCZEK WĘDZONY – CIENKIE PLASTRY 200 G
  • FETA 200 G
  • SŁONECZNIK 30 G
  • MAJONEZ 80 G
  • ŚMIETANA PRESIDENT 30 % 50 G
  • PRZYPRAWY: KOPER, CZOSNEK, PIEPRZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Boczek podsmażyć, wystudzić i posiekać. Słonecznik podprażyć.
  2. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, fetę pokroić w kostkę, a pomidorki przekroić na połówki.
  3. Przygotować sos: wymieszać majonez ze śmietaną, czosnkiem, koperkiem i pieprzem. Nie solić.
  4. Układać warstwowo: mix sałat, pomidorki koktajlowe, polać sosem, połowę chipsów z boczku, jajko, fetę, polać resztą sosu. Górę posypać słonecznikiem oraz resztą chipsów z boczku. Opcjonalnie prażoną cebulką.

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 406 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 21.2 g; T: 33.3 g; W: 5 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments