WARSTWOWA SAŁATKA GYROS

WARSTWOWA SAŁATKA GYROS

SKŁADNIKI

  • PIERŚ Z KURCZAKA 400 G
  • KUKURYDZA W PUSZCE 170 G
  • OGÓREK KIOSZNY 180 G
  • CEBULA 100 G
  • PIECZARKI MARYNOWANE 180 G
  • MIX SAŁAT 100 G
  • OLEJ KOKOSOWY 10 G
  • MAJONEZ 80 G
  • ŚMIETANA 30 % 50 G
  • KETCHUP KOTLIN 60 % MNIEJ KALORII 60 G
  • PRZYPRAWY: PRZYPRAWA DO GYROSA, KOPER, CZOSNEK, SÓL, PIEPRZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Kurczaka pokroić w kostkę przyprawić i podsmażyć. Wystudzić.

2. Ogórki kiszone, cebulkę i pieczarki pokroić w kostkę, a kukurydze odsączyć z zalewy.

3. Przygotować sos czosnkowy: majonez połączyć ze śmietaną/jogurtem dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, koperek, przyprawić solą i pieprzem.

4. Na dole szklanej miseczce ułożyć kurczaka, następnie pieczarki, polać ketchupem, kolejno kukurydzę, cebulę, sos czosnkowy, ogórki kiszone i mix sałata.

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 296 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 20.7 g; T: 18.3 g; W: 13.3 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *