UDKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I FETĄ

UDKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I FETĄ

SKŁADNIKI

  • UDKO Z KURCZAKA 6 SZT (OKOŁO 700 G)
  • SZPINAK 200 G
  • MASŁO 30 G
  • CZOSNEK 10 G
  • PRZYPRAWA DO KURCZAKA
  • SER FETA 100 G
  • CEBUL 50 G
  • ŚMIETANKA 36 % 200 ML

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Udka umyć i pozbawić kości.
  2. Cebulkę podsmażyć na maśle, dodać, szpinak i zalać śmietanką. Zredukować nadmiar wody, przyprawić solą, pieprzem oraz czosnkiem. Wymieszać z pokruszoną fetą i wystudzić.
  3. Udka przyprawić i faszerować przygotowanym farszem,
  4. Piec w temperaturze 220 C pod przykryciem przez 60 minut, później zarumienić przez 10 minut.

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 384 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 24 g; T: 29.8 g; W: 4.03 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments