CIASTO TUTTI FRUTTI

CIASTO TUTTI FRUTTI

SKŁADNIKI

  • MĄKA MIGDAŁOWA LUB KOKOSOWA 280 G
  • PROSZEK DO PIECZENIA 10 G
  • ERYTRYTOL PUDER 200 G
  • AROMAT WANILIOWY
  • MASŁO 100 G
  • JAJKO 3 SZT.
  • OWOCE NISKOWĘGLOWODANOWE NP. TRUSKAWKA, MALINA, BORÓWKA 500 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Owoce podsmażyć z dodatkiem erytrytolu do momentu aż woda odparuje i nabiorą konsystencji konfitury. Odstawić.
  2. Masło roztopić i zmiksować z mąką, proszkiem do pieczenia, erytrytolem, aromatem oraz jajkami.
  3. Ciasto podzielić na dwie części i jedną włożyć do zamrażalnika (kruszonka), a drugą wyłożyć na blachę lub naczynie żaroodporne i upiec w temperaturze 170 C przez 30 minut.
  4. Na ciasto z piekarnika wylać polewę owocową. Drugą część ciasta wyjąć z zamrażalnika i „ścierać” przy użycia tarki do warzyw na polewę owocową, tworząc w ten sposób kruszonkę.
  5. Włożyć do piekarnika i piec przez 15 min w temperaturze 200 C z funkcją grzanie od góry.

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 277 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 8.62; T: 23.8; W: 6.75

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *