SKŁADNIKI
- KUKURYDZA KONSERWOWA 280 G
- GROSZEK KONSERWOWY 280 G
- OGÓREK KISZONY 180 G
- WŁOSZCZYZNA (SELER, PIETRUSZKA, MARCHEWKA) 500 G
- JAJKO 6 SZT.
- CEBULA 100 G G
- MAJONEZ 100 G
- ŚMIETANA 30 % PRESIDENT 50 G
- MUSZTARDA 10 G
- SZCZYPIOREK 15 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Włoszczyznę ugotować i pokroić w kostkę, kukurydzę i groszek odsączyć, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, cebulę i ogórki kiszone pokroić w drobną kosteczkę.
2. Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez, śmietanę, musztardę, przyprawić solą i pieprzem.
LICZBA PORCJI: 6
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 322 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 12.6 g; T: 21.2 g; W: 15.7 g