TORTILLA Z GYROSEM

TORTILLA Z GYROSEM

SKŁADNIKI

  • ŻÓŁTA MOZZARELLA 125 G
  • PIERŚ Z KURCZAKA 50 G
  • MIX SAŁAT LUB RUKOLA 20 G
  • OGÓREK 60 G
  • POMIDOR CZERWONY 60 G
  • MAJONEZ 40 G
  • ŚMIETANA 30% 25 G
  • PRZYPRAWY: DO GRYOSA, SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Żółtą mozzarellę zetrzeć na tarce z grubymi oczkami lub kupić startą.

2. Patelnię o największej średnicy wyłożyć papierem do pieczenia (najlepiej wyciąć kółko o takiej samej średnicy)

i rozgrzać.

3. Rozsypać ser na papierze i stopić. Smażyć tak przez 3-5 minut, a następnie odłożyć powstałą „tortille” na bok do wystygnięcia.

4. Przygotować farsz. Pierś pokroić, przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć. Warzywa dowolnie pokroić. Przygotować sos

majonezowy (majonez + śmietana + ulubione przyprawy).

5. Tortille wyłożyć na sreberko, faszerować mięsem, sałatami i warzywami. Polać całość sosem i zawinąć.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 819 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 40.4 g; T: 69.4 g; W: 9.65 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *