TAJSKA ZUPA CURRY Z KREWETKAMI

TAJSKA ZUPA CURRY Z KREWETKAMI

SKŁADNIKI

  • KREWETKI KOKTAJLOWE 200 G
  • MLECZKO KOKOSOWE REAL THAI 400 ML
  • CEBULA 50 G
  • POMIDORKI KOKTAJLOWE 120 G
  • NATKA PIETRUSZKI
  • PRZYPRAWA CURRY
  • SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, PAPRYKA WĘDZONA
  • MASŁO 20 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Krewetki przyprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką i curry. Cebulę pokroić w kostkę, pomidorki koktajlowe w połówki, a pietruszkę posiekać.
  2. Podsmażyć krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki, następnie dodać pokrojoną cebulą. Gdy składniki się zarumienią, podlać całość mleczkiem kokosowym i gotować do odparowania nadmiaru wody.
  3. Na sam koniec dodać połówki pomidorków koktajlowych i dusić jeszcze 2-3 minuty. Doprawić, jeśli jest potrzeba.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 566 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 25.6 g; T: 47.5 g; W: 9.15 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *