SZPINAK Z SUSZONYMI POMIDORKAMI I FETĄ

SZPINAK Z SUSZONYMI POMIDORKAMI I FETĄ

SKŁADNIKI

  • SZPINAK ŚWIEŻY LUB MROŻONY 450 G
  • MASŁO 20 G
  • CEBULA 50 G
  • ŚMIETANKA 36 % 150 ML
  • CZOSNEK 10 G
  • ŻOŁTKO JAJA KURZEGO 3 SZT 90 G
  • SER FETA 100 G
  • SUSZONE POMIDORY 100 G
  • PRZYPRAWY SÓL, PIEPRZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Cebulkę pokroić i podsmażyć na maśle, a następnie dodać szpinak i dusić wszystko razem.

2. Zalać warzywa śmietanką, przyprawić solą, pieprzem i dodać pokrojone suszone pomidory. Dusić do zredukowania nadmiaru płynu.

3. Na koniec przyprawić wyciśniętym czosnkiem. Zdjąć z palnika (płyty) wbić żółtka i energicznie wymieszać.

4. Podawać z pokruszoną fetą.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 875 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 22.9 g; T: 81.4 g; W: 17.2 g

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *