SKŁADNIKI
- MIĘSO MIELONE 400 G
- SMALEC GĘSI 50 G
- POMIDORY KROJONE W PUSZCE 240 G (SZTUKA)
- PASSATA POMIDOROWA 500 ML
- CEBULA 100 G
- SER MOZZARELLA 80 G
- CUKINIA 1200 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, ERYTRYTOL, CZOSNEK, OREGANO, BAZYLIA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Na patelni podgrzać smalec gęsi, dodać pokrojoną cebulkę a następnie mięso mielone, oprószyć solą i pieprzem, smażyć mieszając 10 minut, aż odparuje płyn.
2. Dodać pomidory z puszki i passatę pomidorową, czosnek, oregano, bazylię. Wymieszać, dusić ok. 20 minut do odparowania wody.
4. Cukinię umyć i za pomocą specjalnej strugaczki zrobić „makaron” jullienne.
5. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać wierzch startą mozzarellą.
LICZBA PORCJI: 4
CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 462 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 27.7 g; T: 28.7 g; W: 24,5 g