SPAGHETTI BOLOGNESE Z MAKARONEM Z CUKINII

SPAGHETTI BOLOGNESE Z MAKARONEM Z CUKINII

SKŁADNIKI

  • MIĘSO MIELONE 400 G
  • SMALEC GĘSI 50 G
  • POMIDORY KROJONE W PUSZCE 240 G (SZTUKA)
  • PASSATA POMIDOROWA 500 ML
  • CEBULA 100 G
  • SER MOZZARELLA 80 G
  • CUKINIA 1200 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, ERYTRYTOL, CZOSNEK, OREGANO, BAZYLIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Na patelni podgrzać smalec gęsi, dodać pokrojoną cebulkę a następnie mięso mielone, oprószyć solą i pieprzem, smażyć mieszając 10 minut, aż odparuje płyn.

2. Dodać pomidory z puszki i passatę pomidorową, czosnek, oregano, bazylię. Wymieszać, dusić ok. 20 minut do odparowania wody.

4. Cukinię umyć i za pomocą specjalnej strugaczki zrobić „makaron” jullienne.

5. Makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać wierzch startą mozzarellą.

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 462 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 27.7 g; T: 28.7 g; W: 24,5 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments