SPAGHETTI BOLOGNESE Z MAKARONEM KONJAC

SPAGHETTI BOLOGNESE Z MAKARONEM KONJAC

SKŁADNIKI

  • MIĘSO MIELONE 250 G (u mnie karkówka)
  • MASŁO KLAROWANE 40 G
  • POMIDORY KROJONE W PUSZCE 240 G (SZTUKA)
  • KONCENTRAT POMIDOROWY 30 G
  • CEBULA 50 G
  • SER PARMEZAN 30 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, ERYTRYTOL, CZOSNEK, OREGANO, BAZYLIA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Na patelni podgrzać masło, włożyć mięso mielone, oprószyć solą i pieprzem, smażyć mieszając 10 minut, aż odparuje płyn.

2. Cebulę i czosnek obrać i posiekać i dodać do mięsa. Dodać koncentrat, dusić 5 minut.

3. Dodać pomidory w zalewie (można zblendować), czosnek, oregano, bazylię. Wymieszać, dusić ok. 20 minut.

4. Makaron konjac odsączyć na sitku przepłukać zimną wodą i ugotować przez 5 minut w osolonej wodzie.

5. Makaron polać sosem, posypać wierzch startym parmezanem.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 562 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 27.8 g; T: 36.2 g; W: 11 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *