SKŁADNIKI
- CUKINIA 1000 G
- PAPRYKA CZERWONA 230 G
- PAPRYKA ZIELONA 230 G
- PAPRYKA ŻÓŁTA 230 G
- CEBULA CZERWONA 100 G
- OLEJ Z AWOKADO 50 G
- KARKÓWKA WIEPRZOWA 800 G
- SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK GRANULOWANY, PAPRYKA WĘDZONA, OREGANO
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Karkówkę pokroić w plastry, przyprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną, czosnkiem granulowanym. Ułożyć w misce, zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin do lodówki.
- Warzywa pokroić w grubą kostkę i wymieszać z przyprawami i olejem.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć plastry karkówki.
- Piec przez 20 minut w temp 180 C, następnie dorzucić warzywa i piec jeszcze wszystko razem 40 minut.
LICZBA PORCJI: 4
CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 579 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 40 g; T: 38.5 g; W: 19.3 g