SOCZYSTA KARKÓWKA Z PIECZONYMI WARZYWAMI

SOCZYSTA KARKÓWKA Z PIECZONYMI WARZYWAMI

SKŁADNIKI

  • CUKINIA 1000 G
  • PAPRYKA CZERWONA 230 G
  • PAPRYKA ZIELONA 230 G
  • PAPRYKA ŻÓŁTA 230 G
  • CEBULA CZERWONA 100 G
  • OLEJ Z AWOKADO 50 G
  • KARKÓWKA WIEPRZOWA 800 G
  • SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK GRANULOWANY, PAPRYKA WĘDZONA, OREGANO

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Karkówkę pokroić w plastry, przyprawić solą, pieprzem, papryką wędzoną, czosnkiem granulowanym. Ułożyć w misce, zalać mlekiem i odstawić na kilka godzin do lodówki.
  2. Warzywa pokroić w grubą kostkę i wymieszać z przyprawami i olejem.
  3. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, wyłożyć plastry karkówki.
  4. Piec przez 20 minut w temp 180 C, następnie dorzucić warzywa i piec jeszcze wszystko razem 40 minut.

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 579 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 40 g; T: 38.5 g; W: 19.3 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments