ŚMIETANKOWE ROLADKI Z SZYNKĄ/ŁOSOSIEM

ŚMIETANKOWE ROLADKI Z SZYNKĄ/ŁOSOSIEM

SKŁADNIKI

  • JAJKO 120 G (2 SZT.)
  • ŚMIETANKA 36 % 40 G
  • MĄKA MIGDAŁOWA 30 G
  • OLEJ KOKOSOWY 10 G
  • SEREK ALMETTTE 150 G
  • SZYNKA LUB ŁOSOŚ WĘDZONY 80-100 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Jaja roztrzepać ze śmietanką i mąką migdałową.

2. Roztopić olej kokosowy na dużej patelni i dobrze go rozgrzać.

3. Na rozgrzaną patelnie wlać chochlę masy jajecznej, zmniejszyć ogień i przykryć, smażąc cienkie omlet.

4. Wystudzić omlet, posmarować go serkiem śmietankowym, nałożyć szynkę lub łososia i zawinąć roladkę. Na koniec pokroić ją pod kątem. 

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 519 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 22.3 g; T: 44.1 g; W: 6.61 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments