SKŁADNIKI
- JAJKO 120 G (2 SZT.)
- ŚMIETANKA 36 % 40 G
- MĄKA MIGDAŁOWA 30 G
- OLEJ KOKOSOWY 10 G
- SEREK ALMETTTE 150 G
- SZYNKA LUB ŁOSOŚ WĘDZONY 80-100 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Jaja roztrzepać ze śmietanką i mąką migdałową.
2. Roztopić olej kokosowy na dużej patelni i dobrze go rozgrzać.
3. Na rozgrzaną patelnie wlać chochlę masy jajecznej, zmniejszyć ogień i przykryć, smażąc cienkie omlet.
4. Wystudzić omlet, posmarować go serkiem śmietankowym, nałożyć szynkę lub łososia i zawinąć roladkę. Na koniec pokroić ją pod kątem.
LICZBA PORCJI: 2
CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 519 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 22.3 g; T: 44.1 g; W: 6.61 g