SKŁADNIKI
- ŚLEDZIE W OLEJU LUB MATJASY 500 G PO ODSĄCZENIU
- KUKURYDZA KONSERWOWA 200 G
- JAJKO 6 SZT.
- OGÓREK KISZONY 250 G
- MAJONEZ 100 G
- SZCZYPIOREK 15 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Śledzie odsączyć lub namoczyć (w przypadku matjasów), kukurydzę odsączyć, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, ogórka kiszonego pokroić w kostkę.
2. Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 491 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 30.3 g; T: 37 g; W: 10.4 g