ŚLEDZIOWA SAŁATKA KRÓLEWSKA

ŚLEDZIOWA SAŁATKA KRÓLEWSKA

SKŁADNIKI

  • ŚLEDZIE W OLEJU LUB MATJASY 500 G PO ODSĄCZENIU
  • KUKURYDZA KONSERWOWA 200 G
  • JAJKO 6 SZT.
  • OGÓREK KISZONY  250 G
  • MAJONEZ 100 G
  • SZCZYPIOREK 15 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Śledzie odsączyć lub namoczyć (w przypadku matjasów), kukurydzę odsączyć, jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać, ogórka kiszonego pokroić w kostkę.

2. Wymieszać wszystkie składniki, dodać majonez, przyprawić solą i pieprzem.

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 491 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 30.3 g; T: 37 g; W: 10.4 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments