SKŁADNIKI
- CEBULA 100 G
- PAPRYKA ZIELONA 300 G
- POMIDORY W PUSZCE 240 G
- KONCENTRAT POMIDOROWY 50 G
- OLEJ Z AWOKADO 30 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, PAPRYKA WĘDZONĄ, PAPRYKA CZERWONA, CZOSNEK, OREGANO, SOS SOJOWY, OSTRA PASTA PAPRYKOWA, ERYTRYTOL
- ŚLEDŹ MATJAS 500 G
.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć.
- Dodać pomidory z puszki oraz koncentrat pomidory.
- Dusić wszystkie składniki do miękkości i odparowania wody. Przyprawić solą, pieprzem, papryką czerwoną i wędzoną, erytrytolem dla „złamania smaku”, czosnkiem, oregano, sosem sojowym oraz ostrą pastą paprykową lub chili.
- Odstawić do wystudzenia.
- Śledzie wymoczyć, pokroić w paseczki i wymieszać z sosem.
LICZBA PORCJI DLA PALUCHÓW SEROWYCH: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI PALUCHÓW SEROWYCH: 300 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 21 g; T: 21.7 g; W: 6.86 g