ŚLEDZIE W POMIDOROWEJ SALSIE

ŚLEDZIE W POMIDOROWEJ SALSIE

SKŁADNIKI

  • CEBULA 100 G
  • PAPRYKA ZIELONA 300 G
  • POMIDORY W PUSZCE 240 G
  • KONCENTRAT POMIDOROWY 50 G
  • OLEJ Z AWOKADO 30 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, PAPRYKA WĘDZONĄ, PAPRYKA CZERWONA, CZOSNEK, OREGANO, SOS SOJOWY, OSTRA PASTA PAPRYKOWA, ERYTRYTOL
  • ŚLEDŹ MATJAS 500 G

.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i podsmażyć.
  2. Dodać pomidory z puszki oraz koncentrat pomidory.
  3. Dusić wszystkie składniki do miękkości i odparowania wody. Przyprawić solą, pieprzem, papryką czerwoną i wędzoną, erytrytolem dla „złamania smaku”, czosnkiem, oregano, sosem sojowym oraz ostrą pastą paprykową lub chili.
  4. Odstawić do wystudzenia.
  5. Śledzie wymoczyć, pokroić w paseczki i wymieszać z sosem.

LICZBA PORCJI DLA PALUCHÓW SEROWYCH: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI PALUCHÓW SEROWYCH: 300 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 21 g; T: 21.7 g; W: 6.86 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments