SKŁADNIKI
- SKRZYDEŁKA 1 KG
- PASSATA POMIDOROWA 200 G
- KONCENTRAT POMIDOROWY 25 G
- CEBULA 50 G
- OLIWA 10 G
- CZOSNEK 10 G
- SOS SOJOWY 20 G
- OCET WINNY 15 G
- PIEPRZ 1 G
- ERYTRYTOL 20 G
- PAPRYKA WĘDZONA 10 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Skrzydełka umyć i przekroić nożem lub nożycami na 3 części w miejscach zgięcia.
2. Najcieńsze części skrzydełek wyrzucić, dwie pozostałe części pozostawić.
3. Przygotować sos. Cebulę i czosnek drobno posiekać i podsmażyć na oliwie, dodać koncentrat, a po minucie resztę składników. Gotować na małym ogniu do momentu, aż sos będzie gęsty (około 15 -20 minut).
4. Skrzydełka wymieszać z sosem i piec w temperaturze 170 C przez 50-60 minut.
LICZBA PORCJI: 3
CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 720 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 62.2 g; T: 47.5 g; W: 6.01 g