SKŁADNIKI
- SEZAM 200 G
- MĄKA MIGDŁOWA 50 G
- JAJKO 2 SZT.
- MASŁO 50 G
- ERYTRYTOL WG UZNANIA
- AROMAT WANILIOWY KILKA KROPELEK
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Sezam podprażyć na patelni, ostudzić i wymieszać z mąką migdałową, erytrytolem, aromatem waniliowym, roztopionym masłem. Dodać jajka i wymieszać.
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć powstałą masę, przykryć papierem do pieczenia i rozwałkować na płaski placek.
- Za pomocą noża do pizzy pokroić na prostokątne sezamki.
- Piec w temperaturze 180 C przez 20-25 minut.
LICZBA PORCJI: 10 porcji
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 209 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.7; T: 19.9; W: 2.89