SEZAMKI

SEZAMKI

SKŁADNIKI

  • SEZAM 200 G
  • MĄKA MIGDŁOWA 50 G
  • JAJKO 2 SZT.
  • MASŁO 50 G
  • ERYTRYTOL WG UZNANIA
  • AROMAT WANILIOWY KILKA KROPELEK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Sezam podprażyć na patelni, ostudzić i wymieszać z mąką migdałową, erytrytolem, aromatem waniliowym, roztopionym masłem. Dodać jajka i wymieszać.
  2. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć powstałą masę, przykryć papierem do pieczenia i rozwałkować na płaski placek.
  3. Za pomocą noża do pizzy pokroić na prostokątne sezamki.
  4. Piec w temperaturze 180 C przez 20-25 minut.


LICZBA PORCJI: 10 porcji

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 209 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 6.7; T: 19.9; W: 2.89

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments