SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI

SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI

SKŁADNIKI

  • TRUSKAWKI 400 G
  • ODŻYWKA BIAŁKOWA O SMAKU TRUSKAWKOWYM np. ISO WHEY ZERO (opcjonalnie)
  • TWARÓG PEŁNOTŁUSTY 500 G np. twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony Wieluń
  • SEREK MASCARPONE 200 G
  • GALARETKA BEZ CUKRU Celiko truskawkowa 3 szt.
  • ERYTRYTOL PUDER 100 G (według preferencji)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Przygotować galaretkę bez cukru, rozpuścić w niej erytrytol i odstawić do schłodzenia w temperaturze pokojowej.
  2. Przygotować masę sernikową. Zmiksować twarożek z serkiem mascarpone i połową truskawek, dodać połowę wystudzonej galaretki, erytrytol i odżywkę białkową.
  3. Wylać masę serową do tortownicy, ułożyć na górze pozostałe truskawki i włożyć do lodówki na godzinę.
  4. Po tym czasie wyjąć ciasto i delikatnie wylać na górę drugą cześć galaretki. Ponownie schłodzić w lodówce (około 2 h).

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 259 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 10.4; T: 22.1; W: 4.59

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *