SKŁADNIKI
- PIERŚ Z KURCZAKA 300 G
- AWOKADO 300 G
- KUKURYDZA Z PUSZKI 220 G
- CEBULA CZERWONA 100 G
- PRZYPRAWY
- MAJONEZ 50 G
- ŚMIETANA 30 % 50 G
- CZOSNEK 5 G
- SMALEC GĘSI 10 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Pierś z kurczaka przyprawić solą, pieprzem, czerwoną papryką a następnie podsmażyć. Gdy nabierze koloru podlać wodą i dusić do miękkości około 15-20 minut, przełożyć na talerzyk i wystudzić. Za pomocą dwóch widelców poszarpać piersi kurczaka, tworzą włókniste kawłki.
- Awokado pokroić w grubą kostkę, cebulkę drobno posiekać, a kukurydzę odsączyć.
- Przygotować sos: wymieszać majonez ze śmietaną, przeciśniętym czosnkiem, przyprawić solą, pieprzem i suszonym koperkiem.
- Wymieszać wszystkie składniki sałatki z sosem.
LICZBA PORCJI: 6
CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 329 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 13.9 g; T: 25.9 g; W: 7.75 g