SAŁATKA Z KREWETKAMI

SAŁATKA Z KREWETKAMI

SKŁADNIKI

  • KREWETKI 120 G
  • AWOKADO 70 G
  • PAPRYKA CZERWONA 80 G
  • PAPRYKA ZIELONA 80 G
  • CEBULA CZERWONA 25 G
  • MIX SAŁAT 60 G
  • MASŁO 10 G
  • OLIWA LUB OLEJ Z AWOKADO 30 G
  • MUSZTARDA 10 G
  • PRZYPRAWY: OCET Z BIAŁEGO WINA, ERYTRYTOL, SÓL, PIEPRZ, NATKA PIETRUSZKI, CZOSNEK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Krewetki podsmażyć na maśle z dodatkiem czosnku, natki pietruszki i odrobiny soli. Warzywa dowolnie pokroić.

2. Przygotować sos: wymieszać energicznie oliwę, musztardę, ocet z białego wina, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, koperek erytrytol (najlepiej w formie pudru).

3. Ułożyć na talerzu bazę z sałat, następnie pokrojone warzywa. Polać całość przygotowanym sosem, a górę posypać uduszonymi krewetkami.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 759 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 34.1 g; T: 64.9 g; W: 15.1 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *