SKŁADNIKI
- PAPRYKA CZERWONA 250 G
- CEBULA 100 G
- KREWETKI KOKTAJLOWE 450 G
- MASŁO 20 G
- GROSZEK KONSERWOWY 220 G
- SER ŻÓŁTY STARTY NP. GOUDA 200 G
- MIX SAŁAT 100 G
- MAJONEZ 150 G
- KETCHUP KOTLI 60 % MNIEJ KALORII 60 G
- MLEKO 20 G
- PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, SOS WORCESTERSHIRE, CZOSNEK
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Paprykę i cebulę pokroić w drobną kostkę, sałaty poszarpać, groszek odsączyć, a krewetki podsmażyć na maśle z dodatkiem soli, pieprzu oraz czosnku.
- Przygotować sos: majonez wymieszać z ketchupem, odrobiną mleka, sosem worcestershire, solą, pieprzem oraz przeciśniętym czosnkiem.
- Układać warstwowo: papryka, cebula, sos, groszek, krewetki, sos, ser żółty, mix sałat i ponowienie sos.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 488 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 24.8 g; T: 35.1 g; W: 18.1 g