SKŁADNIKI
- KALAFIOR 450 G (MOGĄ BYĆ MROŻONE)
- BOCZEK WĘDZONY PLASTRY 200 G
- SER ŻÓŁTY GOUDA 200 G
- SZCZYPIOREK 30 G
- RZODKIEWKA 120 G
- MAJONEZ 100 G
- ŚMIETANA 30 % (NAJLEPIEJ PRESIDENT) 50 G
- PRZYPRAWY: KOPER, MUSZTARDA, PIEPRZ
1. Kalafiora podzielić na mniejsze różyczki, ugotować w osolonej wodzie, nie rozgotować!
2. Boczek w plastrach podsmażyć, a następnie wystudzić i pokroić.
3. Szczypiorek posiekać, ser pokroić w kostkę 0,5 na 0,5 cm, a rzodkiewkę pokroić w plastry.
4. Wszystkie składniki ze sobą połączyć i wymieszać z sosem: majonez + śmietana + musztarda + koperek.
5. Sałatki nie solić! Opcjonalnie dodać pieprzu.
LICZBA PORCJI: 5
CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 489 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 17.2 g; T: 43.6 g; W: 7.9 g