SAŁATKA KALAFIOROWA Z SEREM I PRAŻONYM BOCZKIEM

SAŁATKA KALAFIOROWA Z SEREM I PRAŻONYM BOCZKIEM

SKŁADNIKI

  • KALAFIOR 450 G (MOGĄ BYĆ MROŻONE)
  • BOCZEK WĘDZONY PLASTRY 200 G
  • SER ŻÓŁTY GOUDA 200 G
  • SZCZYPIOREK 30 G
  • RZODKIEWKA 120 G
  • MAJONEZ 100 G
  • ŚMIETANA 30 % (NAJLEPIEJ PRESIDENT) 50 G
  • PRZYPRAWY: KOPER, MUSZTARDA, PIEPRZ

1. Kalafiora podzielić na mniejsze różyczki, ugotować w osolonej wodzie, nie rozgotować!

2. Boczek w plastrach podsmażyć, a następnie wystudzić i pokroić.

3. Szczypiorek posiekać, ser pokroić w kostkę 0,5 na 0,5 cm, a rzodkiewkę pokroić w plastry.

4. Wszystkie składniki ze sobą połączyć i wymieszać z sosem: majonez + śmietana + musztarda + koperek.

5. Sałatki nie solić! Opcjonalnie dodać pieprzu.

 LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 489 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 17.2 g; T: 43.6 g; W: 7.9 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments