SAŁATKA Z JAJKIEM I SEREM BRIE

SAŁATKA Z JAJKIEM I SEREM BRIE

SKŁADNIKI

  • JAJKO 2 SZT.
  • SER BRIE 50 G
  • NASIONA SŁONECZNIKA 10 G
  • POMIDROKI KOKTAJLOWE 80 G
  • OGÓREK 50 G
  • CEBULA CZERWONA 25 G
  • MIX SAŁAT 60 G
  • OLIWA LUB OLEJ Z AWOKADO 30 G
  • MUSZTARDA 10 G
  • PRZYPRAWY: OCET BALSAMICZNY, ERYTRYTOL, SÓL, PIEPRZ, KOPEREK, CZOSNEK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Jajka ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki. Ser pokroić w paseczki, warzywa dowolnie.

2. Przygotować sos: wymieszać energicznie oliwę, musztardę, ocet balsamiczny, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, koperek erytrytol (najlepiej w formie pudru).

3. Ułożyć na talerzu bazę z sałat, następnie pokrojone warzywa, posypać słonecznikiem. Górę wyłożyć serem oraz jajkami. Polać całość przygotowanym sosem. 

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 720 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 29.9 g; T: 65.4 g; W: 9.11 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *