SAŁATKA WARSTWOWA Z RZODKIEWKĄ

SAŁATKA WARSTWOWA Z RZODKIEWKĄ

SKŁADNIKI

  • WĘDZONY FILET Z INDYKA PIKOK 300 G
  • JAJKO 6 SZT.
  • SZCZYPIOREK 30 G
  • SER ŻÓŁTY 200 G
  • RZODKIEWKA – PĘCZEK 200 G
  • MAJONEZ KIELECKI 100 G
  • ŚMIETANA 30 % PRESIDENT 150 G
  • PRZYPRAWY: KOPER, CZOSNEK GRANULOWANY, SÓL, PIEPRZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Indyka pokroić w kostkę, jajko ugotować na twardo i zetrzeć na tarce. Ser żółty i rzodkiewkę zetrzeć na tarce, szczypiorek i koperek posiekać.
  2. Przygotować sos: wymieszać śmietanę z majonezem, dodać sól, pieprz, czosnek granulowany oraz koperek.
  3. W szklanej misce układać warstwowo w następującej kolejności: pierś z indyka, starte jajko, sos, szczypiorek, ser, sos oraz startą rzodkiewkę.

LICZBA PORCJI: 5

CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 519 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 35.8 g; T: 39.9 g; W: 3.81 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments