SAŁATKA GYROS

SAŁATKA GYROS

SKŁADNIKI

  • PIERŚ Z KURCZAKA 100 G
  • AWOKADO 70 G
  • NASIONA SŁONECZNIKA 10 G
  • POMIDROKI KOKTAJLOWE 80 G
  • CEBULA CZERWONA 25 G
  • OGÓREK ZIELONY 50 G
  • MIX SAŁAT 60 G
  • OLEJ KOKOSOWY 10 G
  • MAJONEZ 50 G
  • ŚMIETANA 30 % 30 G
  • PRZYPRAWA DO GYROSA, SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, KOPEREK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć z dodatkiem przyprawy do gyrosa z dobrym składem. Warzywa dowolnie pokroić.

2. Przygotować sos: wymieszać majonez z dodatkiem śmietany 30 %, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem koperkiem.

3. Ułożyć na talerzu bazę z sałat, następnie pokrojone warzywa, słoneczniki i kurczaka. Polać całość przygotowanym sosem.  

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 740 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 29.8 g; T: 64.4 g; W: 12.9 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *