SAŁATKA BROKUŁOWA Z BOCZKIEM I SEREM

SAŁATKA BROKUŁOWA Z BOCZKIEM I SEREM

SKŁADNIKI

  • BROKUŁY 900 G (MOGĄ BYĆ MROŻONE)
  • BOCZEK WĘDZONY SUROWY 300 G
  • SER ŻÓŁTY GOUDA STARTY 150 G
  • CEBULA CZERWONA 50 G
  • SŁONECZNIK 50 G
  • MAJONEZ 50 G
  • ŚMIETANA 30 % (NAJLEPIEJ PRESIDENT) 30 G
  • PRZYPRAWY: KOPER, CZOSNEK, PIEPRZ

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Brokuły podzielić na mniejsze różyczki, ugotować w osolonej wodzie, nie rozgotować!

2. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć. Nasiona słonecznika uprażyć na patelni.

3. Cebulę drobno posiekać, ser zetrzeć na tarce.

4. Wszystkie składniki ze sobą połączyć i wymieszać z sosem: majonez + odrobina śmietany + przeciśnięty czosnek + koperek).

5. Sałatki nie solić!

LICZBA PORCJI: 6

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 444 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 18.7 g; T: 37.6 g; W: 11.9 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *