SKŁADNIKI
- FILET Z ŁOSOSIA 500 G
- WŁOSZCZYZNA 800 G
- KONCENTRAT POMIDOROWY 100 G
- CEBULA 100 G
- OLEJ KOKOSOWY 50 G
- CZOSNEK 10 G
- PRZYPRAWY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Rybę przyprawić: solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Podsmażyć i odstawić do wystygnięcia.
- W tym czasie zetrzeć na grubych oczkach marchew, pietruszkę, seler (można użyć gotowej włoszczyzny mrożonej), cebulę pokroić, podsmażyć na oleju kokosowym, a następnie zalać małą ilością wody i dusić pod przykryciem.
- Dodać ziele angielskie, liście laurowe, sól i pieprz i erytrytol.
- Następnie dodać koncentrat pomidorowy i wszystko wymieszać.
- W naczyniu ułożyć warstwowo rybę oraz warzywa.
LICZBA PORCJI: 4
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 442 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 29.1 g; T: 29.9 g; W: 13.1 g