SKŁADNIKI
- PIERŚ Z KURCZAKA 800 G
- BOCZEK WĘDZONY W PLASTRACH 200 G
- MASŁO 100 G
- CZOSNEK 10 G
- KOPER
- PRZYPRAWA DO KURCZAKA
- SER MOZZARELLA ŻÓŁTKA LUB INNY 250 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mięso opłukać, wysuszyć. Pierś przekroić wzdłuż na dwie części, rozbić tłuczkiem na cienkie plastry i przyprawić przyprawą do kurczaka.
- Masło wyjąć wcześniej z lodówki, aby było miękkie, wymieszać z koperkiem i przeciśniętym czosnkiem. Ser pokroić w paski.
- Mięso posmarować masełkiem czosnkowo-koperkowy, ułożyć plaster/pasek sera i zawinąć roladkę.
- Całość zawinąć wokół plastrami wędzonego boczku i wyłożyć na blaszce z papierem do pieczenie.
- Piec w temp. 220 C około30-40 minut.
LICZBA PORCJI: 8
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 408 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 32.4 g; T: 29.8 g; W: 1.4 g