ROLADKI DROBIOWE W BOCZKU

ROLADKI DROBIOWE W BOCZKU

SKŁADNIKI

  • PIERŚ Z KURCZAKA 800 G
  • BOCZEK WĘDZONY W PLASTRACH 200 G
  • MASŁO 100 G
  • CZOSNEK 10 G
  • KOPER
  • PRZYPRAWA DO KURCZAKA
  • SER MOZZARELLA ŻÓŁTKA LUB INNY 250 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mięso opłukać, wysuszyć. Pierś przekroić wzdłuż na dwie części, rozbić tłuczkiem na cienkie plastry i przyprawić przyprawą do kurczaka.
  2. Masło wyjąć wcześniej z lodówki, aby było miękkie, wymieszać z koperkiem i przeciśniętym czosnkiem. Ser pokroić w paski.
  3. Mięso posmarować masełkiem czosnkowo-koperkowy, ułożyć plaster/pasek sera i zawinąć roladkę.
  4. Całość zawinąć wokół plastrami wędzonego boczku i wyłożyć na blaszce z papierem do pieczenie.
  5. Piec w temp. 220 C około30-40 minut.

LICZBA PORCJI: 8

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 408 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 32.4 g; T: 29.8 g; W: 1.4 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments