„RISOTTO” Z BROKUŁA

„RISOTTO” Z BROKUŁA

SKŁADNIKI

  • PAPRYKA CZERWONA 100 G
  • PAPRYKA ŻÓŁTA 100 G
  • PAPRYKA ZIELONA 100 G
  • PIECZARKI 300 G
  • CEBULA 100 G
  • MROŻONY RYŻ Z BROKUŁA (MOŻE BYĆ STARTY BROKUŁ LUB PORKOJONY W DROBNĄ KOSTKĘ)
  • MIĘSO MIELONE 400 G
  • CZOSNEK 15 G
  • MASŁO 50 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Warzywa umyć i pokroić w kostkę i podsmażyć w rondelku. Gdy będą miękkie przełożyć do miseczki.
  2. Mięso mielone podsmażyć z czosnkiem w rondelku i przełożyć do reszty warzyw.
  3. „Ryż” z brokuła poddusić na maśle około 7 minut, aby pozostał al dente. Dodać resztę składników i przyprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką.

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 361 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 24.4 g; T: 23.3 g; W: 17.7 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments