SKŁADNIKI
- PAPRYKA CZERWONA 100 G
- PAPRYKA ŻÓŁTA 100 G
- PAPRYKA ZIELONA 100 G
- PIECZARKI 300 G
- CEBULA 100 G
- MROŻONY RYŻ Z BROKUŁA (MOŻE BYĆ STARTY BROKUŁ LUB PORKOJONY W DROBNĄ KOSTKĘ)
- MIĘSO MIELONE 400 G
- CZOSNEK 15 G
- MASŁO 50 G
- PRZYPRAWY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Warzywa umyć i pokroić w kostkę i podsmażyć w rondelku. Gdy będą miękkie przełożyć do miseczki.
- Mięso mielone podsmażyć z czosnkiem w rondelku i przełożyć do reszty warzyw.
- „Ryż” z brokuła poddusić na maśle około 7 minut, aby pozostał al dente. Dodać resztę składników i przyprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką.
LICZBA PORCJI: 4
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 361 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 24.4 g; T: 23.3 g; W: 17.7 g