PSTRĄG Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM

PSTRĄG Z MASEŁKIEM CZOSNKOWYM

SKŁADNIKI

  • PSTRĄG 230 G (SZTUKA)
  • MASŁO 40 G
  • CZOSNEK 5 G (ZĄBEK)
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK GRANULOWANY, NATKA PIETRUSZKI

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Pstrąga opłukać, osuszyć, następnie doprawić solą i pieprzem i czosnkiem granulowanym.

2. Przeciśnięty przez praskę świeży czosnek, posiekaną pietruszkę i masło wymieszać.

3. „Farsz” równomiernie rozprowadzić do środka pstrąga, zawinąć w pergamin.

4. Położyć na dużej blaszce i piec przez 25-30 minut w temp 200 C.

5. Po upieczeniu polać lekko sokiem z cytryny. Podawać z ulubionymi warzywami, u mnie rukola.

LICZBA PORCJI: 1

CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 613 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 46.3 g; T: 46.7 g; W: 2.06 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *