PSTRĄG NA SZPINAKU Z PATELNI

PSTRĄG NA SZPINAKU Z PATELNI

SKŁADNIKI

  • FILET Z PSTRĄGA ŁOSOSIOWEGO 400 G
  • ŚMIETANKA 36 % 200 ML
  • MASŁO 10 G
  • CEBULA 50 G
  • SZPINAK 300 G
  • PRZYPRAWY: SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Rybę przyprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką, ulubionymi ziołami i sokiem z cytryny.  2. Szpinak umyć i osuszyć, cebulkę pokroić w drobną kostkę, a czosnek przepuścić przez praskę.

3. Na patelni podsmażyć cebulę, następnie dodać liście szpinaku (można użyć mrożonego), przyprawić czosnkiem, solą i pieprzem i dusić 3 -5 minut.

4. Następnie zalać całość śmietanką, ułożyć filety rybne, przykryć i dusić do odparowania nadmiaru wody.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 845 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 47.4 g; T: 67.5 g; W: 8.34 g

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *