SKŁADNIKI
- TWARÓG WIELUŃ 150 G
- JAJKO 120 G
- BABKA JAJOWATA 30 G
- PROSZEK DO PIECZENIA 5 G
- PRZYPRAWY
- ŁOSOŚ WĘDZONY 100 G
- KWAŚNA ŚMIETANA 30 % 150 G
- OLEJ KOKOSOWY 30 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Białka ubić na sztywną pianę, twarożek wymieszać z żółtkami.
- Do masy serowej dodać ubite białka oraz suche składniki (babka jaowata, proszek do pieczenia, przyprawy). Odstawić na 5-10 minut do zgęstnienia ciasta.
- Rozgrzać tłuszcz i smażyć placuszki. Podawać ze śmietaną, wędzonym łososiem, pospać koperkiem lub szczypiorkiem.
LICZBA PORCJI: 2
CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 783 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 25.2 g; T: 70.7 g; W: 5.78 g