PIKANTNA ZUPA GULASZOWA

PIKANTNA ZUPA GULASZOWA

SKŁADNIKI

  • WŁOSZCZYZNA 100 G
  • PAPRYKA CZERWONA 100 G
  • PAPRYKA ŻÓŁTA 100 G
  • PAPRYKA ZIELONA 100 G
  • CEBULA CZERWONA 100 G
  • POMIDORY W PUSZCE 240 G
  • CZOSNEK 15 G
  • KARKÓWKA WOŁOWA 600 G
  • OLEJ KOKOSOWY 50 G
  • PRZYPRAWY

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą, pieprzem cayenne, papryką słodką,
  2. Warzywa pokroić w paseczki lub kostkę.
  3. Mięso intensywnie podsmażyć na oleju kokosowym, dodać koncentrat pomidorowy, następnie dorzucić warzywa i wszystko razem podsmażyć.
  4. Zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, wędzoną paprykę, sos sojowy i gotować do miękkości.
  5. Kiedy mięso i warzywa będą miękkie, dodać zblendowane pomidory i jeszcze chwilę gotować, aby uzyskać odpowiednią konsystencję
  6. Na koniec przyprawić przeciśniętym czosnkiem.

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 351 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 33.4 g; T: 19.9 g; W: 10.5 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments