SKŁADNIKI
- WŁOSZCZYZNA 100 G
- PAPRYKA CZERWONA 100 G
- PAPRYKA ŻÓŁTA 100 G
- PAPRYKA ZIELONA 100 G
- CEBULA CZERWONA 100 G
- POMIDORY W PUSZCE 240 G
- CZOSNEK 15 G
- KARKÓWKA WOŁOWA 600 G
- OLEJ KOKOSOWY 50 G
- PRZYPRAWY
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Mięso umyć, pokroić w drobną kostkę, przyprawić solą, pieprzem cayenne, papryką słodką,
- Warzywa pokroić w paseczki lub kostkę.
- Mięso intensywnie podsmażyć na oleju kokosowym, dodać koncentrat pomidorowy, następnie dorzucić warzywa i wszystko razem podsmażyć.
- Zalać wodą, dodać liść laurowy, ziele angielskie, majeranek, wędzoną paprykę, sos sojowy i gotować do miękkości.
- Kiedy mięso i warzywa będą miękkie, dodać zblendowane pomidory i jeszcze chwilę gotować, aby uzyskać odpowiednią konsystencję
- Na koniec przyprawić przeciśniętym czosnkiem.
LICZBA PORCJI: 4
CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 351 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 33.4 g; T: 19.9 g; W: 10.5 g