PIERNICZKI

PIERNICZKI

SKŁADNIKI

  • MĄKA MIGDŁOWA 280 G
  • JAJKO 2 SZT.
  • MASŁO 50 G
  • ERYTRYTOL WG UZNANIA
  • KAKAO 5 G
  • CYNAMON 4 G
  • IMBUR MIELONY 6 G
  • GOŹDZIKI MIELONE 1 G
  • GAŁKA MUSZTAKOŁOWA 1 G
  • PROSZĘ DO PIECZENIA 5 G
  • SÓL SZCZYPTA

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Słonecznik wymieszać z mąką migdałową, erytrytolem, aromatem waniliowym, roztopionym masłem – 30 g. Dodać jajka i wymieszać.
  2. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formować ciasteczka z powstałej masy.
  3. Piec w temperaturze 200 C przez 15 minut.
  4. Czekoladę roztopić z pozostałą częścią masła np. w mikrofalówce. Polać gotowe ciasteczka.


LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 219 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 7.67; T: 19.2; W: 3.67

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments