SKŁADNIKI
- MĄKA MIGDŁOWA 280 G
- JAJKO 2 SZT.
- MASŁO 50 G
- ERYTRYTOL WG UZNANIA
- KAKAO 5 G
- CYNAMON 4 G
- IMBUR MIELONY 6 G
- GOŹDZIKI MIELONE 1 G
- GAŁKA MUSZTAKOŁOWA 1 G
- PROSZĘ DO PIECZENIA 5 G
- SÓL SZCZYPTA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Słonecznik wymieszać z mąką migdałową, erytrytolem, aromatem waniliowym, roztopionym masłem – 30 g. Dodać jajka i wymieszać.
- Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia formować ciasteczka z powstałej masy.
- Piec w temperaturze 200 C przez 15 minut.
- Czekoladę roztopić z pozostałą częścią masła np. w mikrofalówce. Polać gotowe ciasteczka.
LICZBA PORCJI: 10
CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 219 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 7.67; T: 19.2; W: 3.67