SKŁADNIKI
- PIECZARKI 400 G (12 SZTUK) – NAJLEPIEJ DUŻE
- BOCZEK WĘDZONY W PLASTRACH 150 G 12 PLASTRÓW
- CEBULA 100 G
- ŻOŁTA MOZZARELLA 100 G
- SMALEC GĘSI 30 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Pieczarki pozbawić ogonków. Kapelusze ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika. Piec przez 20 minut w celu pozbawienia nadmiaru wody z pieczarek.
- Przygotować farsz. Cebulę i nóżki pieczarek podsmażyć i przyprawić solą i pieprzem.
- Kapelusze pieczarek wyciągnąć z piekarnika, przyprawić solą i pieprzem oraz napełnić farszem i startą mozzarellą. Następnie zawinąć w cienkie plastry boczku.
- Kapelusze piec w temperaturze 200 C przez 20 minut
LICZBA PORCJI: 2
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 650 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 25.2 g; T: 55.4 g; W: 15.3 g