PIECZARKI W BOCZKU

PIECZARKI W BOCZKU

SKŁADNIKI

  • PIECZARKI  400 G (12 SZTUK) – NAJLEPIEJ DUŻE
  • BOCZEK WĘDZONY W PLASTRACH 150 G 12 PLASTRÓW
  • CEBULA 100 G
  • ŻOŁTA MOZZARELLA 100 G
  • SMALEC GĘSI 30 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Pieczarki pozbawić ogonków. Kapelusze ułożyć na blaszce i wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika. Piec przez 20 minut w celu pozbawienia nadmiaru wody z pieczarek.
  2. Przygotować farsz. Cebulę i nóżki pieczarek podsmażyć i przyprawić solą i pieprzem.
  3. Kapelusze pieczarek wyciągnąć z piekarnika, przyprawić solą i pieprzem oraz napełnić farszem i startą mozzarellą. Następnie zawinąć w cienkie plastry boczku.
  4. Kapelusze piec w temperaturze 200 C przez 20 minut

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 650 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 25.2 g; T: 55.4 g; W: 15.3 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments