PAPRYKA FASZEROWANA

PAPRYKA FASZEROWANA

SKŁADNIKI

  • PAPRYKA CZERWONA, ŻÓŁTA, ZIELONA  1000 G (4 SZTUKI)
  • MIĘSO MIELONE Z ŁOPATKI 400 G
  • OLEJ KOKOSOWY 50 G
  • RYŻ Z BROKUŁA 450 G LUB DROBNO POSIEKANY BROKUŁ
  • STARTY SER MOZZARELLA (ŻÓŁTY) 150 G
  • STARTY SER CHEDDAR 40 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Paprykę przekroić na połówki, pozbyć się gniazd nasiennych, przyprawić i wyłożyć na blaszkę. Podpiec około 15-20 minut w temp 200 C, aby odrobinę zmiękła.
  2. Przygotował farsz. Podsmażyć zmielone mięso, dodać ryż z brokuła, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i wędzoną papryką.
  3. W międzyczasie wyjąć paprykę z piekarnika, nałożyć farsz i posypać mieszanką sera.
  4. Piec w temp 180 C przez 20 minut.

LICZBA PORCJI: 4

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 541 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 42.3 g; T: 32.8 g; W: 21.7 g

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments