SKŁADNIKI
- PAPRYKA CZERWONA, ŻÓŁTA, ZIELONA 1000 G (4 SZTUKI)
- MIĘSO MIELONE Z ŁOPATKI 400 G
- OLEJ KOKOSOWY 50 G
- RYŻ Z BROKUŁA 450 G LUB DROBNO POSIEKANY BROKUŁ
- STARTY SER MOZZARELLA (ŻÓŁTY) 150 G
- STARTY SER CHEDDAR 40 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Paprykę przekroić na połówki, pozbyć się gniazd nasiennych, przyprawić i wyłożyć na blaszkę. Podpiec około 15-20 minut w temp 200 C, aby odrobinę zmiękła.
- Przygotował farsz. Podsmażyć zmielone mięso, dodać ryż z brokuła, przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem i wędzoną papryką.
- W międzyczasie wyjąć paprykę z piekarnika, nałożyć farsz i posypać mieszanką sera.
- Piec w temp 180 C przez 20 minut.
LICZBA PORCJI: 4
CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 541 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 42.3 g; T: 32.8 g; W: 21.7 g