PAŁKI Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM

PAŁKI Z KURCZAKA W SOSIE PIECZARKOWYM

SKŁADNIKI

  • PODUDZIE Z KURCZAK 400 G
  • ŚMIETANKA 36 % 250 ML
  • PIECZARKI 200 G
  • CEBULA 50 G
  • NATKA PIETRUSZKI
  • SÓL, PIEPRZ
  • OLEJ KOKOSOWY 10 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Mięso przyprawić sola, pieprzem i papryką w proszku. Cebulę pokroić w kostkę, pieczarki w paseczki, a pietruszkę posiekać.
  2. Podsmażyć mięso, następnie dodać pokrojoną cebulą i pieczarki. Gdy składniki się zarumienią, podlać całość śmietanką i dusić do odparowania nadmiaru wody i zgęstnienia sosu. Doprawić natką pietruszki.

LICZBA PORCJI: 2

CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 828 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI 41.5; T: 68.5; W: 10.7

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *