ORZEŹWIAJĄCY SERNIK CYTRYNOWO – BRZOSKWINIOWY

ORZEŹWIAJĄCY SERNIK CYTRYNOWO – BRZOSKWINIOWY

SKŁADNIKI

  • BRZOSKWINIA 500 G
  • ODŻYWKA BIAŁKOWA – U MNIE O SMAKU ANANAS – MANGOR np. ISO WHEY ZERO 50 G
  • TWARÓG PEŁNOTŁUSTY 500 G np. twarożek kanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony Wieluń
  • SEREK MASCARPONE 500 G
  • ŚMIETANKA 36 % 250 G
  • GALARETKA BEZ CUKRU Celiko cytrynowa 2 szt.
  • ERYTRYTOL PUDER 100 G  WEDŁUG UZNANIA
  • ŻELATYNA 16 G

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1.           Przygotować cytrynową galaretkę bez cukru, rozpuścić w niej erytrytol i odstawić do schłodzenia w temperaturze pokojowej. To samo zrobić z żelatyną. Brzoskwinie sparzyć, pozbawić skórki i pokroić.

2.           Przygotować masę sernikową. Ubić śmietankę 36 %, zmiksować z twarożkiem i serkiem mascarpone, dodać odżywkę białkową bez cukru (u mnie smak ananas – mango), rozpuszczoną w wodzie i wystudzoną żelatynę oraz erytrytol. Zamiast odżywki można dodać np. aromatu cytrynowego lub waniliowego.

3.           Wylać masę serową do tortownicy, ułożyć na górze owoce i włożyć do lodówki na godzinę.

4.           Po tym czasie wyjąć ciasto i delikatnie wylać galaretkę cytrynową. Ponownie schłodzić w lodówce (około 2 h).

LICZBA PORCJI: 10

CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 minut

WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 475 kcal

MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 14.4; T: 43.2; W: 7.76

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *