SKŁADNIKI
- KREWETKI 400 G
- MLECZKO KOKOSOWE REAL THAI 400 ML
- MASŁO 40 G
- OLIWA 20 G
- CEBULA CZERWONA 1 SZT. 100 G
- PAPRYKA CZERWONA 2 SZT. 400 G
- NATKA PIETRUSZKI
- PRZYPRAWA CURRY
- SÓL, PIEPRZ, CZOSNEK, PAPRYKA WĘDZONA
- MASŁO 30 G
- KALAFIOR 400 G
- BROKUŁ 400 G
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Brokuł i kalafior podzielić na mniejsze kawałki, wyłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Przyprawić solą, pieprzem, czosnkiem granulowanym, skropić oliwą i piec 30-40 minut w temp. 180 C. Pod koniec można zwiększyć temperaturę do 200 C, aby warzywa były bardziej zarumienione.
- Krewetki przyprawić solą, pieprzem, wędzoną papryką i curry. Cebulę i paprykę pokroić w kostkę, a pietruszkę posiekać.
- Podsmażyć krewetki na maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki, następnie dodać pokrojoną cebulą i paprykę. Gdy składniki się zarumienią, podlać całość mleczkiem kokosowym i gotować do odparowania nadmiaru wody.
- Curry krewetkowe podawać z pieczonymi warzywami.
LICZBA PORCJI: 3
CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 minut
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA PORCJI: 626 kcal
MAKROSKŁADNIKI PORCJI: B: 37.6 g; T: 43.1 g; W: 26.1 g